Καθαρά Δευτέρα: 8 ταβέρνες και εστιατόρια για θαλασσινά -Από κλασικό τηγανιτό καλαμαράκι έως μουσακά γαρίδας - iefimerida.gr

Καθαρά Δευτέρα: 8 ταβέρνες και εστιατόρια για θαλασσινά -Από κλασικό τηγανιτό καλαμαράκι έως μουσακά γαρίδας

Ψαροταβέρνα η Τράτα
Ψαροταβέρνα η Τράτα
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, για να απολαύσετε τα κλασικά νηστίσιμα πιάτα για το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας.

Από τηγανιτά καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα μέχρι θαλασσινά με ζυμαρικά και μουσακά με μπολονέζ γαρίδας.

Μετά το πέταγμα του χαρταετού έρχεται η ώρα για να απολαύσουμε το νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας σηματοδοτώντας την αρχή της Σαρακοστής. Αν δεν έχετε διάθεση να στρώσετε στο σπίτι το νηστίσιμο τραπέζι τότε οι δρόμοι οδηγούν σε ταβερνάκια και εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμα θαλασσινά, αλλά και δημιουργικά πιάτα χωρίς, ωστόσο, να λείπουν κάποιες από τις κλασικές επιλογές, όπως η ταραμοσαλάτα, τα ντολμαδάκια (με λίγο λεμόνι παραπάνω), η φάβα και οι γίγαντες -μεζέδες που συνδυάζονται τέλεια με τσιπουράκι ή ουζάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνδυάσει τα θαλασσινά με μια πιο νησιώτικη ατμόσφαιρα, δηλαδή ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, που κάλλιστα μπορούμε να τα βρούμε στα νότια προάστια, όμως υπάρχουν κι άλλες γειτονιές, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, που φημίζονται για τη ψαροφαγία.

Επιλέξαμε εστιατόρια, ψαροταβέρνες μέχρι και παλιό καπηλειό για να επιλέξετε πού θα απολαύσετε το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας -να υπενθυμίσουμε πως καλό είναι να κάνετε κράτηση λόγω της ημέρας.

Καθαρά Δευτέρα: Πού τρώμε θαλασσινά σε κάθε γειτονιά της Αθήνας

Βραχάκια σουπιάς και κριθαρότο γαρίδας στις «Βαρκούλες»/ Νέα Ιωνία

Σε μια από τις προσφυγικές γειτονιές της Νέας Ιωνίας βρίσκεται η ψαροταβέρνα «Βαρκούλες» που η φήμη της έχει ξεπηδήσει από τα όρια της περιοχής. Νόστιμα θαλασσινά, χειροποίητα ορεκτικά και δημιουργικά πιάτα από τον σεφ και ιδιοκτήτη είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζεστή πατατοσαλάτα, στικς κολοκυθιού, φάβα πέστο με καλαμάρι, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, σκορδαλιά με πουρέ πατάτας, βραχάκια σουπιάς πάνω σε ταρτάρ ντομάτας, και κριθαρότο γαρίδας -ένα από τα best seller πιάτα του καταλόγου -είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε για το νηστίσιμο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας.

Αλαϊας 2, Νέα Ιωνία

Μουσακάς με μπολονέζ γαρίδας και όστρακα αχνιστά στη «Τράτα»/ Εξάρχεια

Στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στη πιο cool γειτονιά, τα Εξάρχεια, υπάρχει μια ταβέρνα που θυμίζει νησί: η ψαροταβέρνα «Η Τράτα» που σερβίρει πιάτα με θαλασσινά και φρέσκα ψάρια. Πρόκειται για ένα κλασικό στέκι ψαροφάγων που οι γεύσεις, το προσεγμένο μενού και η ζεστή φιλοξενία γεννούν την επιθυμία να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το μεσημεριανό γεύμα της Καθαράς Δευτέρας θα επικεντρωθείτε στις φρέσκιες σαλάτες, τα ορεκτικά, μεταξύ άλλων η σπιτική ταραμοσαλάτα, τα ωμά κυδώνια, στα τηγανιτά καλαμαράκια, τις γαρίδες και την καβουρόψυχα, ενώ δεν γίνεται να λείπουν τα πιο δημιουργικά πιάτα: μουσακάς με μπολονέζ γαρίδας, τα αχνιστά όστρακα ή η οστρακομακαρονάδα.

Θεμιστοκλέους 8& Νικηταρά 9, Εξάρχεια

Γαρίδες ψητές και φάβα στο «Καπηλειό του Ζάχου»/ Καμίνια

Στα Καμίνια, από τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται το «Καπηλειό του Ζάχου» ένα στέκι που διατηρεί τη διακόσμηση εκείνης της εποχή με τα κρασοβάρελα να είναι σήμα- κατατεθέν του. Άλλωστε, το καπηλειό έγινε γνωστό για το περίφημο κρασί και μέχρι σήμερα είναι ένα στέκι που εκτιμούν όσοι ξέρουν από καλό αυθεντικό φαγητό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο «Καπηλειό του Ζάχου» δοκιμάστε γαρίδες στη σχάρα, καλαμαράκια, χταπόδι και συνοδέψτε τα με φάβα και ταραμοσαλάτα -όλα τα ορεκτικά και οι σαλάτες παρασκευάζονται μέσα στην κουζίνα και αλλάζουν με την εποχικότητα. Αν βρείτε το μυδοπίλαφο για το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας προτείνουμε να είναι από τα πιάτα της επιλογή σας -νόστιμο, αρωματικό και το ρύζι τόσο σωστά βρασμένο που δεν «λασπώνει».

Κοντοσούβλι καλαμάρι και βελούδινη ταραμοσαλάτα στον «Τραβόλτα»/ Περιστέρι

Η ψαροταβέρνα του «Τραβόλτα» έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εστιατόριο που στο μενού ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Εδώ και πολλά χρόνια, στο Περιστέρι, μέσα σε ένα συνοικιακό στενό ετοιμάζονται εκλεκτά πιάτα καταφέρνοντας να είναι ένα από τα πιο γνωστά μέρη για όσους αγαπούν το ψάρι. Στα plus είναι το μεράκι των ιδιοκτητών που θέλουν να δείξουν στους επισκέπτες πως όλα τα πιάτα γίνονται και με ψάρι: από το κοντοσούβλι που έρχεται με καλαμάρι μέχρι τον μουσακά που ο κιμάς γίνεται με χταπόδι -καλαμάρι -γαρίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το νηστίσιμο γεύμα της Καθαράς Δευτέρας οι επιλογές στον «Τραβόλτα» είναι πολλές και σίγουρα νόστιμες: από τη ταραμοσαλάτα, από τις ωραιότερες που έχω γευτεί, με τη βελούδινη υφή που τρώγεται πάνω σε ψωμί, το καρπάτσιο χταποδιού μέχρι τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά -αν βρείτε στον κατάλογο τη σαλάτα με χόρτα και γαρίδες να τη δοκιμάσετε.

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ