7+1 steak house και ταβέρνες που ψήνουν το κρέας με ιδιαίτερο τρόπο: Σε καπνιστήριο, γάστρα, ασάδο, αντικριστό - iefimerida.gr

7+1 steak house και ταβέρνες που ψήνουν το κρέας με ιδιαίτερο τρόπο: Σε καπνιστήριο, γάστρα, ασάδο, αντικριστό

Τα steak houses της Αθήνας
Τα steak houses της Αθήνας
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Πού θα απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κρέας ψημένο σε καπνιστήριο, μέσα στη γάστρα, σε καινοτόμο φούρνο josper, κρεμασμένο ασάδο σε όρθιες σχάρες όπως γίνεται στη Λατινική Αμερική ή αντικριστό όπως το κάνουν στην Κρήτη.

Μαγαζιά για να απολαύσουμε το κρέας, αλλά με ιδιαίτερους τρόπους, εμπνευσμένους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Κρήτη και η Ήπειρος, αλλά και από χώρες που έχουν παράδοση στο ψήσιμο του κρέατος, όπως η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη, το Περού και η Ουρουγουάη. Για να το απολαύσετε φυσικά δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ώρες ή να βρεθείτε στην άλλη άκρη της γης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το καπνιστήριο στο Fine Mess Smokehouse στο Κολωνάκι / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram
Το καπνιστήριο στο Fine Mess Smokehouse στο Κολωνάκι / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram

Στην Αθήνα και ευρύτερα στην Αττική υπάρχουν steak house και ταβέρνες που ψήνουν το κρέας αλλιώς, κρατώντας το ζουμερό και νόστιμο. Το iefimerida δημιούργησε έναν μικρό οδηγό κρεατοφαγίας, επιλέγοντας τα εστιατόρια εκείνα που ξεχωρίζουν και φημίζονται για τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος του κρέατος.

Με την τεχνική ψησίματος Ασάδο – Beastalis, Γλυφάδα

Στο high end steak house του Γιάννη Μπασταλή στη Γλυφάδα το κρέας ψήνεται αργά κρεμασμένο σε οριζόντιες σχάρες, με την αργεντίνικη τεχνική ασάδο. Το κρέας μένει πέντε ώρες κρεμασμένο από τσιγκέλια ψηλά από τη φωτιά, αργοψήνεται και καπνίζεται από τρία διαφορετικά είδη ξύλου -ελιά, οξιά και σφένδαμο-, αποκτώντας μια ιδιαίτερη γεύση που το κάνει λαχταριστό.

O Γιάννης Μπασταλής ψήνει το κρέας αργά για 5 ώρες κρεμασμένο σε οριζόντιες σχάρες πάνω από τα ξυλοκάρβουνα / Φωτογραφία: beastalis/Instagram
O Γιάννης Μπασταλής ψήνει το κρέας αργά για 5 ώρες κρεμασμένο σε οριζόντιες σχάρες πάνω από τα ξυλοκάρβουνα / Φωτογραφία: beastalis/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπουδάζοντας χασαπική, επεκτείνοντας τις γνώσεις του στο πιο διάσημο κρεοπωλείο στον κόσμο -Victor Churchill στο Σίδνεϊ, και περνώντας από τις κουζίνες του Τζέιμι Όλιβερ και του Νουρσέτ Γκιοκτσέ (Salt Bae), ο Γιάννης Μπασταλής απέκτησε μια πολύτιμη εμπειρία στο ψήσιμο του κρέατος, μετατρέποντάς το σε μια αληθινή ιεροτελστία.

Tα κρέατα καπνίζονται από τρία είδη ξύλου για ώρες στο Beastalis / Φωτογραφία: beastalis/Instagram 
Tα κρέατα καπνίζονται από τρία είδη ξύλου για ώρες στο Beastalis / Φωτογραφία: beastalis/Instagram 

Στο πρώτο του εστιατόριο, το Beastalis, θα απολαύσετε μια fine dining εκδοχή της κρεατοφαγίας, ενώ στο premium κρεοπωλείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο θα βρείτε εξαιρετικό, αυστηρά επιλεγμένο κρέας από όλο τον κόσμο.
Info: Κύπρου 9, Γλυφάδα, τηλ. 2169009911

Αντικριστό όπως στην Κρήτη – Αορίτης, Ιλίσια

H ομάδα του εξαιρετικού Tsiftis gastrokoutouki+ στα Ιλίσια, ένα εστιατόριο που φέρνει στην καρδιά της πόλης τις αγνές γεύσεις του ελληνικού χωριού αλλά σε μια πιο αναβαθμισμένη εστιατορική/γαστρονομική εκδοχή με gourmet πινελιές, άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο και ένα κρητικό μαγαζί στα Ιλίσια: τον Αορίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H σχάρα στο αντικριστό του Αορίτη στα Ιλίσια / Φωτογραφία: aoritis_kritisthimises/Instagram
H σχάρα στο αντικριστό του Αορίτη στα Ιλίσια / Φωτογραφία: aoritis_kritisthimises/Instagram

Εδώ ο Σήφης Μανουσέλης, με καταγωγή από τα Σφακιά, δημιουργεί κρητικά αυθεντικά πιάτα με εξαιρετική αγνή πρώτη ύλη, αλλά και αυθεντικό αντικριστό με αρνάκι κρεμασμένο σε αντικριστές σχάρες πάνω από τη φωτιά που αργοψήνεται μέχρι να μελώσει η πέτσα του, σε έναν χώρο που θυμίζει αυθεντικό κρητικό καφενέ. 
Ιnfo: Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ. 2107255699

Σε Καπνιστήριο - Fine Mess Smokehouse, Κολωνάκι 

Το steak house που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών στο Κολωνάκι διαθέτει στο πίσω μέρος του ένα πλήρες εξοπλισμένο καπνιστήριο στο οποίο καπνίζονται όλα τα κρεατικά που υπάρχουν στο μενού του εστιατορίου για να αποκτήσουν μοναδικό άρωμα και να μαλακώσουν τόσο ώστε να γίνουν λαχταριστά και νόστιμα.

Όλα τα κρέατα στο Fine Mess Smokehouse περνούν από το καπνιστήριο / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram
Όλα τα κρέατα στο Fine Mess Smokehouse περνούν από το καπνιστήριο / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαγαζί δημιουργήθηκε μετά από ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στις ΗΠΑ το 2015, με στάση σε τριάντα εννέα Πολιτείες από τις οποίες αντλήθηκαν ιδέες, εμπνεύσεις, πρωτοποριακές αλλά και παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας, κοπής και ψησίματος του κρέατος.

Το καπνιστήριο του Fine Mess Smokehouse  / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram
Το καπνιστήριο του Fine Mess Smokehouse / Φωτογραφία: finemessbbq/Instagram

Στο Fine Mess Smokehouse οι φωτιές ανάβουν νωρίς το πρωί και όλη μέρα το κρέας καπνίζεται αργά από αποξηραμένα μόνο ξύλα οξειάς, στα offset smokers που δημιούργησαν οι ίδιοι. 
Info: Δελφών 5, Κολωνάκι, τηλ. 2111155725

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στη Γάστρα: Σταφυλομέλι, Κερατέα / Πιπινιός, Σταμάτα / Η βλάχικη γάστρα – Γούλας, Ροδόπολη

Αν θέλετε να απολαύσετε αργοψημένο κρέας μέσα σε παραδοσιακή γάστρα αλλά και να δείτε από κοντά την επιτομή του slow cooking, επιλέξτε δύο κλασικές ταβέρνες για λάτρεις της κρεατοφαγίας: τη Βλάχικη Γάστρα (Γούλας) στη Ροδόπολη (Κολοκοτρώνη 14, τηλ. 2106210165), το Σταφυλομέλι στην Κερατέα (Κερατέας/Αναβύσσου 77, τηλ. 2299063441) και στον Πιπινιό στη Σταμάτα (Πλατεία Σταμάτας, τηλ. 210 8737877).

Οι γάστρες στο Σταφυλομέλι στην Κερατέα / Φωτογραφία: Σταφυλομέλι/Facebook
Οι γάστρες στο Σταφυλομέλι στην Κερατέα / Φωτογραφία: Σταφυλομέλι/Facebook

Σε ειδικές κατασκευές, τις πυροστιές, τοποθετούνται τα μεταλλικά ταψιά με το κρέας (αρνάκι ή κατσικάκι) και τις πατάτες και σκεπάζονται από μεταλλικά καπάκια, ενώ από πάνω τους ρίχνουν κι καυτή θράκα.

Οι γάστρες και τα καπάκια τους με τη θράκα στην ταβέρνα Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας στη Ροδόπολη / Φωτογραφία: Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας/Facebook
Οι γάστρες και τα καπάκια τους με τη θράκα στην ταβέρνα Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας στη Ροδόπολη / Φωτογραφία: Η Βλάχικη Γάστρα - Γούλας/Facebook
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζέστη που θερμαίνει τη λαμαρίνα σιγοψήνει το κρέας αργά κάνοντάς το λουλούμι.

Κατσικάκι σδτη γάστρα στην ταβέρνα Πιπινιός στη Σταμάτα/ Φωτογραφία: Πιπινιός/Facebook
Κατσικάκι σδτη γάστρα στην ταβέρνα Πιπινιός στη Σταμάτα/ Φωτογραφία: Πιπινιός/Facebook

Αυτός ο βλάχικος τρόπος υπαίθριου ψησίματος έχει τις ρίζες του στην Ήπειρο και επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε ελάχιστα μαγαζιά της Αττικής, ενώ τον συναντούμε συχνά στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας. 

Σε σχάρες ψηλά από τη φωτιά για αργό ψήσιμο: Argentina, Μαραθώνας

Σε μια ταβέρνα, από αυτές τις μεγάλες με τα τζάκια και την ξύλινη διακόσμηση που από τα παράθυρα βλέπει την ελληνική ύπαιθρο, τα βουνά και τα δάση, στην Argentina στον Μαραθώνα, έχουμε δοκιμάσει ένα καταπληκτικό ζουμερό κρέας που ψήνεται αργά πάνω σε σχάρες τοποθετημένες πολύ ψηλά από τη φωτιά (γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε τηλεφωνικά παραγγελία μία ώρα πριν πάτε).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι σχάρες στην Argentina μοαίνουν πολύ ψηλά από τα κάρβουνα για αργό ψήσιμο / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Instagram
Οι σχάρες στην Argentina μοαίνουν πολύ ψηλά από τα κάρβουνα για αργό ψήσιμο / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Instagram

Η ταβέρνα αυτή, δημιουργία ενός Έλληνα που για χρόνια έζησε, παντρεύτηκε στην Αργεντινή και επέστρεψε στο Μαραθώνα, ακολουθεί τον αργεντίνικο τρόπο ψησίματος και τα μυστικά του που πλέον έχουν περάσει στη νέα γενιά της οικογένειας. 

To ζουμερό αργοψημένο κρέας της Argentina / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Instagram
To ζουμερό αργοψημένο κρέας της Argentina / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Instagram

Info: Βόθωνας, Μαραθώνας, τηλ. 2294066476

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε φούρνο Josper: Monk, Γλυφάδα

Στο δημοφιλές εστιατόριο Monk της Γλυφάδας που συνδυάζει όλα τα καλά ενός premium steak house με εξαιρετικό φαγητό για όλα τα γούστα και καλό κρασί, αλλά και τη χαλαρότητα και τη feel good ατμόσφαιρα μιας ενημερωμένης καλής μπυραρίας με πάνω από 100 ποικιλίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, το κρέας ψήνεται σε φούρνο Josper.

To ψήσιμο σε φούρνο Josper στο Monk της Γλυφάδας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ψησίματος στα κάρβουνα που δίνει μεγάλες δυνατότητες καπνίσματος του κρέατος και επιλογές στη θέση, ώστε αυτό να παραμείνει ζουμερό και σωστά ψημένο ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.

To κρέας βγαίνει από τον φούρνο josper καπνισμένο / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
To κρέας βγαίνει από τον φούρνο josper καπνισμένο / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ.: 2108983900

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ