Time: Πρόσωπο της Χρονιάς 2018 ο Τζαμάλ Κασόγκι και οι δημοσιογράφοι «Φρουροί της Αλήθειας» [εικόνες] - iefimerida.gr

Time: Πρόσωπο της Χρονιάς 2018 ο Τζαμάλ Κασόγκι και οι δημοσιογράφοι «Φρουροί της Αλήθειας» [εικόνες]

(Φωτογραφία: TIME)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε πρόσωπα συνθέτουν το φετινό «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2018» του περιοδικού TIME.

«Οι Φρουροί και ο Πόλεμος κατά της Αλήθειας», είναι ο τίτλος του περιοδικού, τα πρόσωπα του οποίου είναι: ο Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφος της Washington Post που δολοφονήθηκε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αγκυρα, η αμερικανική εφημερίδα Capital Gazette, που έγινε στόχος επίθεσης ενόπλου, που σκότωσε πέντε άτομα, η δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες, Maria Ressa, και οι συλληφθέντες στη Μιανμάρ δημοσιογράφοι του Reuters, Wa Lone και yaw Soe Oo.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι στο εξώφυλλο του TIME

Είναι η πρώτη φορά που ένας ή περισσότεροι δημοσιογράφοι επιλέγονται ως προσωπικότητες της χρονιάς από το περιοδικό, το οποίο απονέμει αυτόν τον τίτλο από το 1927. Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για πρώτη φορά ένα πρόσωπο που έχει αποβιώσει επιλέγεται ως η πιο αξιοσημείωτη προσωπικότητα της χρονιάς που πέρασε.

Το Time επέλεξε να εκδώσει αυτή την εβδομάδα τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα του περιοδικού για να προβάλει τους τέσσερις δημοσιογράφους ή την ομάδα των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξής του.

Οι δημοσιογράφοι ξεπέρασαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε επιλεγεί το 2016 και είχε τη δεύτερη θέση πέρυσι, ενώ τα γραφεία στοιχημάτων τον θεωρούσαν φαβορί.

Το προσωπικό της Capita Gazette

Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που το περιοδικό Time επιλέγει μια ομάδα και όχι μόνο μία προσωπικότητα.

Το 2017 είχε επιλέξει τα πρόσωπα που είχαν «σπάσει τη σιωπή» μπροστά στη σεξουαλική παρενόχληση, δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά κατηγοριών εναντίον ανδρών της εξουσίας σ' όλον τον κόσμο.

Ο Αμερικανός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διεξάγει την έρευνα για τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και τη Ρωσία, έρχεται τρίτος στην κατάταξη.

Oι συλληφθέντες στη Μιανμάρ δημοσιογράφοι του Reuters, Wa Lone και yaw Soe Oo
Η δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες, Maria Ressa
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Time Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ