Σοβαρό ατύχημα στην πυραυλάκατο «Τρουπάκης» -Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος - iefimerida.gr

Σοβαρό ατύχημα στην πυραυλάκατο «Τρουπάκης» -Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος

Η πυραυλάκατος «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ» / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό ατύχημα, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός μέλος του πληρώματος, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πυραυλάκατο «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ», την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Ανδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 11:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ορμή» στην οποία συμμετείχε η πυραυλάκατος, ένα βλήμα εξερράγη στην κάννη ενός πυροβόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το μέλος του πληρώματος.

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρονταν σε τραυματισμό δυο ατόμων από τα 40 που συναποτελούν το πλήρωμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ / Φωτογραφία: ΓΕΝ

Παρά ταύτα, σε επίσημη ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, υποστήριξε ότι προκλήθηκε τραυματισμός ενός μέλους του πληρώματος.

Σε ό,τι αφορά το συμβάν, το ΓΕΝ αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης πυρών επιφανείας στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, παρουσιάσθηκε ανωμαλία οπλισμου στο ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, με αποτέλεσμα την απώλεια της κάνης του πυροβόλου 72 (ΟΤΟ-ΜΕLARA 76/62)».

Να σημειωθεί ότι η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ διαθέτει δυο πυροβόλα αυτού του τύπου.

Αμέσως μετά το πλοίο επανέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος για να διακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος καθώς και το εύρος της ζημιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πολεμικό ναυτικό ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ