Το σχόλιο Μητσοτάκη για τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη - iefimerida.gr

Το σχόλιο Μητσοτάκη για τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν οι δύο από τους τέσσερις που παρουσίασαν το βιβλίο με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;», του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Τόσο ο Παύλος Τσίμας που συντόνισε την συζήτηση όσο και οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες μάταια προσπάθησαν να εκμαιεύσουν ειδήσεις για μελλοντική πιθανή συνεργασία των δύο κομμάτων.

Κι αυτό γιατί η κοινή παρουσία των δύο πολιτικών στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, ενίσχυσε τα σενάρια περί παρασκηνιακών επαφών για μία ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία.

Αναφερόμενος στα περί πιθανής συνεργασίας με το Ποτάμι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής, λέγοντας πως είναι «σενάρια επιστημονικής συνεργασίας» και ότι στη ΝΔ «δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή», προσθέτοντας ότι «άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες».

«Κάποιοι από το κοινό φώναζαν να δώσουμε τα χέρια. Εγώ μιλώ για τη ΝΔ και μόνο. Η ΝΝΔ εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή της στη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να ενδώσουμε σε ακραίες φωνές. ΕΊπαμε δεν θα δεχθούμε καμια συμφωνία που παραχωρεί γλώσσα μακεδονική και έθνους και δικαιώθηκαμε. Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνια, όποτε και αν έρθει, ώστε να μην επικυρωθεί. Αυτή η θέση δεν αφορά θέσεις άλλων κομμάτων. Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα. Έχουμε μια κοινή αντίληψη σε κάποια θέματα μεταρρυθμίσεων. Δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες. Μόνο Ζάεφ πανηγυρίζει. Καμμένος και Τσίπρας είπαν ναι εκεί που άλλοι είπαν όχι. Εσφαλμένο το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατια πούλησε τη Μακεδονία. Η ΝΔ μιλά μόνο για λογαριασμό της ΝΔ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχόλιο Μητσοτάκη για τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρήκε πάντως και ενδυματολογική αφορμή για πολιτικό σχόλιο. Παρατήρησε ειδικότερα ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού φορούσε παπούτσια με μπλε κορδόνια αλλά κόκκινες κάλτσες.

«Ο Σταύρος έχει μια ενδιαφέρουσα ενδυματολογική επιλογή σήμερα, φοράει μπλε κορδόνια και κόκκινη κάλτσα. Θα ήθελα μετά τις εκλογές η κόκκινη κάλτσα να έχει περιοριστεί και να έχει περισσότερο μπλε κορδόνι!», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχόλιο Μητσοτάκη για τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη | iefimerida.gr 1


Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόσεξε πως στο πέτο του φορούσε καρφίτσα στο σχήμα του νησιού της Κρήτης από το οποίο κατάγονται και οι δύο. «Τη φοράω για να συμβολίσω την κατεύθυνση, ότι με τόλμη προχωράμε απέναντι στο μέλλον και όχι με συνεχείς υποχωρήσεις», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ