Η θλιβερή ιστορία της λαϊκής τραγουδίστριας Μανταλένας -Η καριέρα με τον Ζαμπέτα και η υιοθεσία του παιδιού της - iefimerida.gr

Η θλιβερή ιστορία της λαϊκής τραγουδίστριας Μανταλένας -Η καριέρα με τον Ζαμπέτα και η υιοθεσία του παιδιού της

Η θλιβερή ιστορία της λαϊκής τραγουδίστριας Μανταλένας
Η θλιβερή ιστορία της λαϊκής τραγουδίστριας Μανταλένας

Η λαϊκή τραγουδίστρια Μανταλένα γνώρισε στιγμές δόξας κοντά στον Ζαμπέτα, αναγκάστηκε να δώσει το παιδί της στον Καναδά για υιοθεσία και πέθανε με αυτό τον καημό, σε ηλικία 41 χρόνων.

Γεννήθηκε το 1947 στα Γιαννιτσά. Το Μανταλένα ήταν το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Το πραγματικό της όνομα ήταν Κατερίνα Μπότση. Από μικρή είχε όνειρο να γίνει τραγουδίστρια και μόλις οκτώ χρόνων έλαβε μέρος στην εκπομπή «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρχισε να τραγουδά σε κέντρα από 15 χρόνων συνεργαζόμενη πρώτα με τον Μπάμπη Μπακάλη. Το 1965 ο Μπάμπης Μπακάλης τη σύστησε στον Γιώργο Ζαμπέτα ο οποίος εκτίμησε την αγγελική φωνή της και την προσέλαβε αμέσως ως παρτενέρ του στο κέντρο «Ξημερώματα» και έπειτα στο «Παλατάκι».

Από τότε και για πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του Ζαμπέτα, ερμηνεύοντας σπουδαία τραγούδια, όπως «Άκου τ’ αηδόνια», «Πόρτα κλειστή τα χείλη σου», «Εδώ αρχίζει μια ζωή», κ.α, ενώ εμφανίστηκε δίπλα του και σε αρκετές ελληνικές ταινίες, όπως «Σήκω χόρεψε συρτάκι», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα» κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1969 η Μανταλένα ήταν διάσημη και έτσι την κάλεσαν να τραγουδήσει σε γιορτή που διοργάνωσε το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Έπειτα την ζήτησαν στο Βελιγράδι όπου και πήγε για εμφανίσεις στην τηλεόραση. Κατόπιν ταξίδεψε στον Καναδά και τραγούδησε στο Μόντρεαλ και το Τορόντο.

Τότε όμως, όπως αναφέρει ο Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του, η Μανταλένα έμεινε έγκυος έχοντας σχέση με κάποιον μπουζουξή και εκείνος την ανάγκασε στον Καναδά να γεννήσει και να δώσει το παιδί για υιοθεσία. Αυτό η Μανταλένα δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει.

Προσπάθησε μετανιωμένη να ξαναβρεί το παιδί της, αλλά δεν μπόρεσε παρ’ όλες τις προσπάθειές της για χρόνια. Πέθανε με αυτό τον καημό, στις 25 Νοεμβρίου του 1988, ανήμερα της γιορτής της, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 41 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανταλένα ιστορία τραγουδίστρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ