Μαρίνος Κοσμάς: Ο pastry chef με την κοιλιοκάκη που δημιουργεί λαχταριστές gluten free συνταγές - iefimerida.gr

Μαρίνος Κοσμάς: Ο pastry chef με την κοιλιοκάκη που δημιουργεί λαχταριστές gluten free συνταγές

pastry chef στη βιτρινα μαγαζιού
O pastry chef Μαρίνος Κοσμάς

Γαστρονομία χωρίς γλουτένη, γίνεται; Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς δημιουργεί αριστουργήματα στο πιάτο, γλυκά και αλμυρά, νόστιμα, και κυρίως gluten free.

Για τον σκοπό αυτό ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς δημιούργησε μία διαφωτιστική έκδοση με τίτλο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής» με στόχο να εμπνεύσει έμπειρους μάγειρες αλλά και αρχάριους να δημιουργήσουν απολαυστικά γεύματα χωρίς γλουτένη, που θρέφουν το σώμα και την ψυχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα βιβλίο συνταγών, που γεννήθηκε από την προσωπική μάχη του pastry chef-συγγραφέα με την κοιλιοκάκη και μέσα από τις σελίδες του μας προσκαλεί σε ένα δελεαστικό και ταυτόχρονα γευστικό ταξίδι.

Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς δημιουργεί αριστουργήματα στο πιάτο, νόστιμα, και κυρίως gluten free
Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς δημιουργεί αριστουργήματα στο πιάτο, νόστιμα, και κυρίως gluten free

Γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα… από έναν pastry chef

Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ανθεκτικότητας και της γαστρονομικής καινοτομίας. Το βιβλίο του αντανακλά την ακλόνητη αποφασιστικότητά του, που μετέτρεψε τις αντιξοότητες σε ευκαιρία να σκορπίσει χαρά και να δημιουργήσει γαστρονομικά, χωρίς γλουτένη, θαύματα.

«Σκοπός μου είναι αυτό το βιβλίο να γίνει όπλο στη μοναχικότητα, δύναμη στην περιθωριοποίηση του κοιλιοκακικού παιδιού, ξενοιασιά στο φαγητό της μαμάς, ευχαρίστηση ενός κοιλιοκακικού ζευγαριού. Να λειτουργήσει ως ένα ακόμα εργαλείο στους πάσχοντες από αυτή τη νόσο και να τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργούν μόνοι τους αυτά που επιτρέπεται να γεύονται. Ελπίζω να το απολαύσετε και να πορευτείτε μαζί του, σε μία ζωή ευτυχισμένη, χωρίς γλουτένη» αναφέρει ο pastry chef.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Pancakes
Pancakes

49 συνταγές χωρίς περιορισμούς

Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κοιλιοκάκη, ο Μαρίνος Κοσμάς έχει δημιουργήσει μία συλλογή 49 συνταγών που υπερβαίνει τους διατροφικούς περιορισμούς, φέρνοντας χαρά και γεύση σε κάθε γεύμα.

Από ένα πλούσιο «Πρωινό για όλους», μέχρι μαγευτικές «Βραδιές με φίλους», «Ρομαντικό δείπνο», κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει ένα κόσμο δυνατοτήτων, όπου η κουζίνα χωρίς γλουτένη είναι ταυτόχρονα ρομαντική, περιπετειώδης, καθημερινή, γιορτινή και απολαυστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπαγκέτες
Μπαγκέτες

Αναλυτικά, τα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνουν:

Πρωινό για όλους - Παιδικό πάρτι - Picnic-εκδρομή στη φύση - Κυριακάτικο Τραπέζι - Street food - Διάφορα snacks για το γραφείο & το σχολείο - Ρομαντικό δείπνο - Βραδιές με φίλους.

Μπάρες δημιτριακών
Μπάρες δημιτριακών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένες από τις συνταγές που φιλοξενούνται στις σελίδες της έκδοσης είναι:

Granola, Πιροσκί, χειροποίητες Παπαρδέλες θαλασσινών, Μπάρες δημητριακών, Ψωμί στη γάστρα, Γαλακτομπούρεκο, Bao bun, Lemon drizzle cake, Veggie skewers, Παέγια, Pancakes, Donuts, Αυγόφετες της γιαγιάς κ.ά.

Με έμπνευση και αφετηρία τις συνταγές του βιβλίου μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας γαστρονομικές περιπέτειες, να ανακαλύψετε τα μυστικά ενός κόσμου χωρίς γλουτένη, την πραγματική ουσία της τροφής και τη δύναμη ενός κοινού γεύματος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Μακαρονοσαλάτα
Μακαρονοσαλάτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου και διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής»
«Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής»

Το βιβλίο «Γαστρονομία και Ζωή χωρίς γλουτένη, εξερευνώντας τον κόσμο της Gluten-free διατροφής», διατίθεται αποκλειστικά online από τις Εκδόσεις Gastronomy Essentials.

Η έκδοση προλογίζεται από: την Μπαρέρα Σοφία, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης (Hellenic Coeliac Society), την Έλενα Τσιελέπη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κοιλιοκάκης Κύπρου (Cyprus Coeliac Association) και τον Χάρη Δημοσθενόπουλο MMedSci.SRD. Phd, Κλινικό Διαιτολόγο - Βιολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ