Lolita's: Το νέο κατακόκκινο ιταλικό εστιατόριο στο Ψυχικό με πολυελαίους και βελούδινο καμπαρέ στο υπόγειο - iefimerida.gr

Lolita's: Το νέο κατακόκκινο ιταλικό εστιατόριο στο Ψυχικό με πολυελαίους και βελούδινο καμπαρέ στο υπόγειο

εστιατόριο μπαρ κόκκινο χρώμα τραπέζι καρέκλες
Η εντυπωσιακή σάλα του εστιατορίου Lolita's στο Νέο Ψυχικό / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Αυτή είναι η πιο δυνατή νέα γαστρονομική άφιξη στο Ψυχικό. Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Lolita's, δοκιμάσαμε πιάτα από το μενού και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας.

Ο χώρος που στέγαζε μια τράπεζα στην Κηφισίας μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό πολυτελές εστιατόριο με open space κουζίνα και θεατρική διακόσμηση, με βελούδινες κουρτίνες, δερμάτινα σεπαρέ, κρυστάλλινους πολυελαίους, βερολινέζικες καρέκλες, κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ροτόντες με κατάλευκα τραπεζομάντιλα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γωνιά στο υπόγειο καμπαρέ Salon Rouge / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Γωνιά στο υπόγειο καμπαρέ Salon Rouge / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Salon Rouge: Ένα κόκκινο καμπαρέ στο βελούδινο υπόγειο

Το κόκκινο είναι το σήμα κατατεθέν του Lolita's. Υπάρχει παντού: στο logo του μαγαζιού πάνω στα λευκά πιάτα, στους τοίχους, στα επιτραπέζια φωτιστικά, στα καθίσματα, στο εντυπωσιακό μπαρ, στις κουρτίνες, στο μπαρ με τη γύψινη καμάρα που δεσπόζει στον χώρο... Φυσικά, το ίδιο κόκκινο χρώμα πρωταγωνιστεί και στο βελούδινο υπόγειο του εστιατορίου, όπου στεγάζεται το καμπαρέ Salon Rouge, με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

H βελούδινη σκηνή του Salon Rouge / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
H βελούδινη σκηνή του Salon Rouge / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Το εστιατόριο και το bar-club Salon Rouge λειτουργούν ξεχωριστά, με διαφορετικές κρατήσεις, ενώ παράλληλα στο πατάρι του Lolita's υπάρχει και μια ακόμα σάλα για πριβέ γεύματα, δείπνα και ιδιωτικές μικρές εκδηλώσεις. Συνολικά, οι τρεις αυτοί χώροι αποτελούν ωστόσο το ενιαίο σώμα ενός glamorous club-restaurant που θυμίζει τις καλές εποχές της αθηναϊκής διασκέδασης. Λαμπερά και ατμοσφαιρικά μαγαζιά όπως το Lolita's συνηγορούν στη νέα εικόνα μιας πόλης που όχι απλώς έχει αφήσει πίσω της την κρίση και τα απόνερά της, αλλά έχει αποκτήσει ξανά μια κοσμοπολίτικη αύρα ανερχόμενης ευρωπαϊκής μητρόπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πίτσα και antipasti στο Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Πίτσα και antipasti στο Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Ένα μενού με ιταλική καρδιά και μεσογειακή κοσμοπολίτικη γεύση

Το μενού έχει σχεδιάσει ο executive chef Δημήτρης Σταμούδης, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει ο αδερφός του, o pastry chef Θανάσης Σταμούδης. Τις συνταγές εκτελεί η εξαιρετική chef de cuisine Κατερίνα Τζεμανάκη.

O executive chef του Lolita's, Δημήτρης Σταμούδης (δεξιά), και ο ο αδερφός του, o pastry chef Θανάσης Σταμούδης (αριστερά) / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
O executive chef του Lolita's, Δημήτρης Σταμούδης (δεξιά), και ο ο αδερφός του, o pastry chef Θανάσης Σταμούδης (αριστερά) / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Πρόκειται για πιάτα ιταλικής ταυτότητας, αν και δεν λείπουν οι κοσμοπολίτικες πινελιές τόσο από την ευρύτερη Μεσόγειο. Ψάρι, θαλασσινά, ζυμαρικά, κρέας, όλα παίζουν ισότιμα στην κάρτα του Lolita's. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά είναι δυνατά και γευστικά στο Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Τα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά είναι δυνατά και γευστικά στο Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Πρόκειται μάλιστα για μια κάρτα η οποία περιλαμβάνει πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα: Οκτώ antipasti που παίζουν παραδοσιακά ιταλικά αλλά με gourmet τρόπο. Από ταρτάρ σολομού, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και vitello tonnato, μέχρι arancini λαχανοντολμά με αφρό αυγολέμονου. Οι σαλάτες είναι τρεις: η κλασική burrata, μια ανάμεικτη χειμερινή με παντζάρι και μια κλασική ceasar's.

To signature πιάτο του Lolita's: λιγκουίνι ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
To signature πιάτο του Lolita's: λιγκουίνι ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Στην κατηγορία με τα ριζότο και τα πιάτα με πάστα, υπάρχουν πέντε επιλογές. Cacio e pepe, σπαγγέτι αμαρτιτσιάνα, λιγκουίνι μπολονέζ, λιγκουίνι ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και ένα εθιστικό ριζότο πορτσίνι με άγρια μανιτάρια και πεκορίνο τρούφας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στιγμιότυπο από την open space κουζίνα του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Στιγμιότυπο από την open space κουζίνα του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Τέλος, υπάρχουν πέντε ακόμα πιάτα, τρία με ψάρι (φιλέτο σολομού, γλώσσας και ένα με ψάρι ημέρας) και δύο με κρέας (οσομπούκο και μοσχαρίσια κοτολέτα alla Milanese) και τέσσερα πιάτα (rib eye, ταλιάτα, κοτόπουλο και φλωρεντίνικη bistecca), με τα αντίστοιχα συνοδευτικά και τις σος τους.

Η πρόσοψη του Lolita's στο Νεο Ψυχικό / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Η πρόσοψη του Lolita's στο Νεο Ψυχικό / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Η δική μας εμπειρία

Η υποδοχή και το σέρβις ήταν άψογα, ανάλογα με την υψηλή αισθητική του χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα κομψά σεπαρέ του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Τα κομψά σεπαρέ του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Με το που εισέρχεσαι στο εστιατόριο είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς. Η διακόσμηση που υπογράφει η interior designer Τζένη Τσουλάκου μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Το εντυπωσιακό μπαρ του εστιατορίου δεσπόζει στον χώρο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Το εντυπωσιακό μπαρ του εστιατορίου δεσπόζει στον χώρο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Κάδρα με φωτογραφίες που έχουν ιταλικό θέμα στολίζουν κάθε γωνιά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Κάδρα με φωτογραφίες που έχουν ιταλικό θέμα στολίζουν κάθε γωνιά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το καρπάτσιο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Το καρπάτσιο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Κάδρα παντού με φοβερές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Οι πολυέλαιοι, οι βελούδινες κουρτίνες, οι λευκές ροτόντες, θυμίζουν καμπαρέ του Μεσοπολέμου. Σε ταξιδεύουν και σε κάνουν σαν να βρίσκεσαι στα γυρίσματα ταινίας στα στούντιο της Cinecitta. 

Το σέρβις είναι σωστό, άμεσο, ευγενικό και αθόρυβο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Το σέρβις είναι σωστό, άμεσο, ευγενικό και αθόρυβο / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Η μουσική παίζει διακριτικά, επιτρέποντάς σου να συζητάς με την παρέα σου χαλαρά στο τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η καρδούλα είναι το σήμα κατατεθέν του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram
Η καρδούλα είναι το σήμα κατατεθέν του Lolita's / Φωτογραφία: lolitas.athens/Instagram

Ένα μεγάλο μπαρ που μοιάζει με σκηνή λυρικού θεάτρου από τα τέλη του 18ου αιώνα, κλέβει τις εντυπώσεις ακόμα και από την open space κουζίνα που βρίσκεται στο βάθος.

Το απολαυστικό cocktail Rosabella / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το απολαυστικό cocktail Rosabella / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με δύο κοκτέιλ: τη Rosabella, μια πολύ γευστική παραλλαγή της Paloma με βάση την τεκίλα, και το Vitelia με βάση το τζιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H σαλάτα με το παντζάρι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
H σαλάτα με το παντζάρι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Στη συνέχεια επιλέξαμε μια σαλάτα: την πολύ νόστιμη σαλάτα με το παντζάρι, το αχλάδι κομμένο σε σχήμα μικρών αστεριών και το ζεστό απολαυστικό κατσικίσιο τυρί, που συνοδεύεται από ένα τραγανό λεπτό παστέλι από φιστίκια Αιγίνης και μια λεπτή βινεγκρέτ κόκκινων φρούτων. 

Το ταρτάρ σολομού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ταρτάρ σολομού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνεχίσαμε με τρία πρώτα πιάτα: Το εξαιρετικό ταρτάρ σολομού με spicy avocado και τηγανιτό κρεμμύδι ήταν πολύ νόστιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρπάτσιο μοσχάρι με τσιπς μανιταριών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καρπάτσιο μοσχάρι με τσιπς μανιταριών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με νιφάδες από το ιταλικό τυρί Asiago, το οποίο παράγεται από το ομώνυμο οροπέδιο στους πρόποδες του Βένετο στην Ιταλία, τραγανά και νόστιμα τσιπς αγκινάρας και μια μαγιονέζα chimichurri. Το μοσχάρι ήταν εξαιρετικό, λεπτό και φίνο, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα η βινεγκρέτ λεμονιού να γίνεται λίγο πιο αισθητή.

Γαρίδες σε καυτό ελαιόλαδο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Γαρίδες σε καυτό ελαιόλαδο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Επίσης, κλείσαμε τα πρώτα πιάτα με γαρίδες σε καυτό ελαιόλαδο με τσίλι, λάιμ και βασιλικό. Οι πικάντικες μπουκιές από αυτό το ορεκτικό αποζητούν την αψάδα της τεκίλας ή του λευκού κρασιού για να σβήσουν απολαυστικά. Ο συνδυασμός του καυτού ελαιόλαδου και της καυτερής πιπεριάς απογειώνει την καθαρισμένη σάρκα της γαρίδας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μυλοκόπι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μυλοκόπι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από κυρίως επιλέξαμε το ψάρι ημέρας, ένα μυλοκόπι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, chorizo, μάραθο και έναν γευστικό ζωμό από μύδια που τα αναδεικνύει όλα. Στα συν η τραγανή πέτσα του ψαριού που κριτσανίζει κολασμένα στο στόμα.

Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Και, τέλος, το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και flakes από πεκορίνο με τρούφα. Αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικό και το αφήσαμε για το φινάλε, γιατί έχει τόσο πλούσια γεύση που καλύπτει τα πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ριζότο αυτό αποτελεί έναν λόγο για να επιστρέψω στο Lolita's, που τα συνδυάζει όλα: φίνα γευστικά πιάτα που δίνουν έμφαση στην έννοια του comfort food, ποντάροντας στο συναίσθημα, στη μνήμη και στη νοστιμιά, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, φοβερή διακόσμηση με έντονες αντιθέσεις και πολυτέλεια, αλλά ταυτόχρονα και μια feel good ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει σε μια νέα εποχή, σε μια νέα Αθήνα.

Το σοκολατένιο γλυκό είναι ένα υπερθέαμα που σου φτιάχνει τη διάθεση / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το σοκολατένιο γλυκό είναι ένα υπερθέαμα που σου φτιάχνει τη διάθεση / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Info: Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210754 8350
lolitasathens.gr | instagram.com/lolitas.athens
Τιμές: Στον κατάλογο υπάρχουν πιάτα για όλα τα budgets. Μπορείς να φας καλά και με 30 ευρώ το άτομο, αλλά ο μέσος όρος για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή δείπνο κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ το άτομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ