Σκοτώθηκε σε τροχαίο η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ - iefimerida.gr

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουλκού Αντατέπε, υιοθετημένη κόρη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, σκοτώθηκε σε τροχαίο, όπως δήλωσε ο γιος της χθες Πέμπτη στην τουρκική τηλεόραση.

Ο Ατατούρκ,ο οποίος στις 29 Οκτωβρίου 1923 ανακήρυξε την Τουρκική Δημοκρατία κι έγινε ο πρώτος πρόεδρός της, υιοθέτησε την Αντατέπε όταν εκείνη ήταν εννέα μηνών και την μεγάλωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα μέχρι το '38 που πέθανε. Ήταν η μικρότερη από τα επτά υιοθετημένα παιδιά του -έξι κόρες και ένας γιός- σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Η 79χρονη, πλέον, Αντατέπε σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν ο οδηγός του αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε έχασε τον έλεγχό του σε αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Άγκυρα, στην βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Ο σύζυγός της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν κατά το τροχαίο, ενω η ίδια πέθανε ακαριαία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ