Εγκρίθηκε μελέτη για χάραξη και αναβάθμιση μονοπατιών σε βουνά της Αττικής - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε μελέτη για χάραξη και αναβάθμιση μονοπατιών σε βουνά της Αττικής

Πεζοπορικά μονοπάτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκπόνηση μελέτης για τη «Βελτίωση των μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Αττικής», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στόχο την «τουριστική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Η μελέτη θα περιλαμβάνει την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, προτείνοντας το σχεδιασμό περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, ώστε να «εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν, να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να αναπτυχτούν ήπιες μορφές τουρισμού».
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπόνηση της μελέτης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής (ΠΕΔΑ), θα ακολουθήσει τις τεχνικές προδιαγραφές χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών-πεζοπορικών μονοπατιών, που ήδη υπάρχουν(αρχαιολογικά, γεωλογικά, θρησκευτικά, φυσιογνωστικά, ποδηλασίας, αναρρίχησης, ειδικών διαδρομών για ΑμεΑ).

Η συγκεκριμένη δράση, επισημαίνει ο αντιπεριφεριάρχης, Γιάννης Βασιλείου, εντάσσεται στη «δημιουργία πυλώνων αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και ομορφιάς των ορεινών όγκων της περιοχής, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάδειξη της Ελευσίνας (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021), θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μονοπάτια Περιφέρεια Αττικής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ