Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε τις συντάξεις με το Σκοπιανό - iefimerida.gr

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε τις συντάξεις με το Σκοπιανό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή / Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Το 2019 είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες και ο ελληνικός λαός θα σας στείλει στην αντιπολίτευση. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας. Όλη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση για το Σκοπιανό.

Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «αν και νομίζετε ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών, όλοι οι πολίτες ξέρουν ότι η πολιτική σας είναι μία μεγάλη απάτη. Σήμερα κλείνετε 1.447 σκοτεινές μέρες στην εξουσία».

Συνέχισε την επίθεσή του με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «έχετε να πείτε κάτι για τις δηλώσεις Ζάεφ και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε ότι δεν του είχαν παραχωρήσει επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί, την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εκεί που όλοι έλεγαν όχι εσείς είπατε ναι. Δεν συμφωνούμε με το σύνθημα "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία" γιατί μόνοι σας το κάνατε, όλοι οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε. Αν αύριο η χώρα βρεθεί να διαχειρίζεται πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας δεν θα φταίμε οι βουλευτές που βρεθήκαμε απέναντι. Ακόμη και η Βουλγαρία διαφώνησε με την μακεδονική γλώσσα. Ανταλλάξατε τις περικοπές στις συντάξεις με το Σκοπιανό».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

Στη συνέχεια ανέγνωσε τις 17 φορές που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και των ΑΝΕΛ αύξησαν τους φόρους. Μάλιστα χαρακτήρισε τη λίστα μαύρη λίστα των φόρων της κυβέρνησης.

«Εσείς είστε αυτός που δεν άφησε τη χώρα να βγει από το 2ο Μνημόνιο. Εσείς φέρατε το 3ο Μνημόνιο. Επιδόματα αντί για δουλειές.
Προκηρύξτε εκλογές μία ώρα αρχύτερα. Δώστε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει. Και να αποφασίσει για το Σκοπιανό. Ζητώ από τους Ελληνες να παραμείνουν ενωμένοι. Ο λαός να κρατήσει ψηλά και με ωριμότητα το φρόνημά του και χωρίς ακρότητες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Μάλιστα έθεσε προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές, ενώ κλείνοντας είπε στον πρωθυπουργό «Τελειώσατε , καταλάβετε το».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ