Ο Κάμερον έσπασε το πρωτόκολλο τρώγοντας χοτ-ντογκ με... κέτσαπ - iefimerida.gr

Ο Κάμερον έσπασε το πρωτόκολλο τρώγοντας χοτ-ντογκ με... κέτσαπ

Ντέιβιντ Κάμερον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολιτικοί της Βρετανίας είναι συνήθως εξοικιωμένοι με τα αυστηρά πρωτόκολλα, καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται λ.χ. να αγγίξει κανείς την βασίλισσα Ελισάβετ. Δυστυχώς όμως για τον πρωθυπουργό της χώρας πρωτόκολλο έχουν και οι ΗΠΑ και μάλιστα στο πως να φας ένα χοτ-ντογκ! Έτσι, μη γνωρίζοντας ο Ντέιβιντ Κάμερον υπέπεσε στο αμάρτημα να φάει το εθνικό φαγητό της Αμερικής με... κέτσαπ!

Αδαής καθώς είναι από χοτ ντογκ ο Ντέιβιντ Κάμερον, δεν γνώριζε πως η κέτσαπ στους άνω των 18, θεωρείται από τις πιο σοβαρές γαστρονομικές γκάφες. Έτσι υπέπεσε στο ατόπημα την πρώτη μέρα της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, προκαλώντας τον γέλωτα των Αμερικανών.

Υπάρχουν κάποιες πολιτείες όπου καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει πώς θα εμπλουτίσει το χοτ ντογκ του: από κέτσαπ και μουστάρδα έως μαγιονέζα, κρεμμύδια και τσίλι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο Οχάιο όπου βρέθηκαν χθες ο Ντέβιντ Κάμερον και ο Μπαράκ Ομπάμα για να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ τρώγοντας χοτ ντογκ. Μάλιστα, στο Ιλινόι, απ' όπου κατάγεται ο Αμερικανός Πρόεδρος αν ζητήσεις κέτσαπ στο χοτ-ντογκ σου θα σε αντιμετωπίσουν χειρότερα απ’ ό,τι αν υποστηρίξεις τις αμβλώσεις σε μια συγκέντρωση του Tea Party, υποστηρίζουν οι «Times».

Έτσι το Εθνικό Συμβούλιο Χοτ Ντογκ και Λουκάνικου των ΗΠΑ ενημέρωσε την ιστοσελίδα του, αναρτώντας το πρωτόκολλο που συνοδεύει το ιερό αμερικανικό έδεσμα. Το ντρέσινγκ, για παράδειγμα, επιβάλλεται να μπαίνει πάνω στο λουκάνικο και όχι στο ψωμάκι. Εννοείται πως τρώγεται με τα χέρια και σερβίρεται σε πλαστικά πιάτα ενώ συνοδεύεται από μπίρα, σόδα, λεμονάδα ή στην χειρότερη με παγωμένο τσάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ