Ορισαν την τηλεοπτική αναμέτρηση Μέρκελ-Σούλτς από τώρα για τον... Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Ορισαν την τηλεοπτική αναμέτρηση Μέρκελ-Σούλτς από τώρα για τον... Σεπτέμβριο

Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Yves Logghe
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Άγκελας Μέρκελ και Μάρτιν Σούλτς θα διεξαχθεί τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 24 Σεπτεμβρίου όπως ανακοίνωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η αναμέτρηση των δύο πολιτικών θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα είναι η πέμπτη που γίνεται στη Γερμανία από το 2002 που έλαβε χώρα για πρώτη φορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η Μέρκελ διεκδικεί την τέταρτη θητεία της μετά το 2005 οπότε και εγκαταστάθηκε στην Καγκελαρία. Ο Σούλτς ήρθε από τις Βρυξέλλες και την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου για να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της.

Όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του υπήρξε δημοσκοπική άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών αλλά στην πορεία οι Χριστιανοδημοκράτες πέρασαν μπροστά και αυτή τη στιγμή δείχνουν φαβορί για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Πάντως, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Γερμανοί προγραμμάτισαν την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων για την καγκελαρία πέντε ολόκληρους μήνες πριν στήσουν τις κάλπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ