Ολλανδία: Ο Βίλντερς ζητά να απαγορευθούν οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων - iefimerida.gr

Ολλανδία: Ο Βίλντερς ζητά να απαγορευθούν οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλτερς χαρακτήρισε «αδύναμη» την απάντηση της ολλανδικής κυβέρνησης στα σχέδια της Άγκυρας να κάνει στη χώρα συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη διεύρυνση των προεδρικών εξουσιών του Ερντογάν.

Είπε δε ότι αν ήταν δική του η απόφαση θα απαγόρευσε σ’ όλους τους Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία στην Ολλανδία.

Η ολλανδική κυβέρνηση χαρακτήρισε «ανεπιθύματα» τα τουρκικά σχέδια για συγκέντρωση στο Ρότερνταμ ενόψει του δημοψηφίσματος, αλλά δεν την απαγόρευσε όπως έκαναν αρκετές πόλεις στη γειτονική Γερμανία, προκαλώντας την οργή του Ερντογάν και στελεχών της κυβέρνησής του.

Αντιθέτως, κατά την άποψη του Βίλντερς, η απάντηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ήταν «πολύ αδύναμη».

«Εγώ θα χαρακτήριζα... ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata», είπε ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού, ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία που κατεβαίνει στις εκλογές της 15ης Μαρτίου ως κύριος αντίπαλος του κυβερνώντος VDD του Ρούτε.

«Το να έρθουν εδώ για να υποστηρίξουν την αλλαγή του τουρκικού συντάγματος, που το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει τον ισλαμοφασίστα ηγέτη Ερντογάν της Τουρκίας... είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί», πρόσθεσε.

Ολλανδία: Ο Βίλντερς ζητά να απαγορευθούν οι προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων  | iefimerida.gr 0

Και η Βιέννη λέει «όχι»...

Αλλά και ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν τάχθηκε κατά των εμφανίσεων στην Ε.Ε. μελών της τουρκικής κυβέρνησης ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Μια συλλογική απάντηση της Ε.Ε. για να εμποδίσει τέτοιες συγκεντρώσεις θα είχε νόημα ώστε να μην καταλήγουμε μεμονωμένες χώρες όπως η Γερμανία να δέχονται πιέσεις απ’ την Τουρκία», δήλωσε στην Κυριακάτικη Welt.

Η Άγκυρα οργανώνει συγκεντρώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ευρώπη ώστε να κερδίσει την υποστήριξη των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό για τις προτεινόμενες αλλαγές.

Σύμφωνα με την Ένωση Τούρκων της Ολλανδίας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να εμφανιστεί σε συγκέντρωση στο Ρότερνταμ στις 11 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ