Λογαριασμό στο Τwitter άνοιξε ο Αχμαντινετζάντ παρά την απαγόρευση στο Ιράν - iefimerida.gr

Λογαριασμό στο Τwitter άνοιξε ο Αχμαντινετζάντ παρά την απαγόρευση στο Ιράν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σκληροπυρηνικός πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι ο τελευταίος Ιρανός πολιτικός που άνοιξε λογαριασμό στο Twitter μολονότι έπαιξε ενεργό ρόλο στην απαγόρευσή του στη χώρα.

Μια απ’ τις πρώτες αναρτήσεις του ήταν ένα βίντεο με το οποίο καλεί τον κόσμο να τον ακολουθεί στο @Ahmadinejad1956.

«Στο όνομα του Θεού ειρήνη σ’ όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη που αγαπούν την ελευθερία», έγραψε στα Αγγλικά.

In the name of God
Peace be upon all the freedom loving people of the world#Imontwitter

Η σύντομη βιογραφία του στο Twitter αναφέρει: «σύζυγος, πατέρας, παππούς, καθηγητής πανεπιστημίου, πρόεδρος, δήμαρχος, περήφανος Ιρανός.»

Αν και η υπηρεσία είναι μπλοκαρισμένη για τον μέσο πολίτη, πολλοί απ’ τους κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας αναρτούν συχνά μηνύματα, περιλαμβανομένου του προέδρου Χασάν Ρουχανί και του υπουργού Εξωτερικών Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ.

Ακόμη και το γραφείο του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, Αλί Χαμενεϊ, διατηρεί λογαριασμούς σε αρκετές γλώσσες.

Ιρανοί χρήστες, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τους φραγμούς χρησιμοποιώντας ιδιωτικό λογισμικό, έσπευσαν να σχολιάσουν δηκτικά ότι το Twitter απαγορεύτηκε στη χώρα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του Αχμαντινετζάντ το 2009.

Στις διαδηλώσεις εκείνες, που ξέσπασαν μετά από καταγγελίες για καλπονοθεία, θεωρήθηκε ότι ήταν πρώτη φορά που το Twitter χρησιμοποιήθηκε παγκοσμίως για την οργάνωση κινητοποιήσεων και ονομάστηκαν «επανάσταση του Twitter».

Το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διεδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις σ’ ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης» δύο χρόνια αργότερα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ Twitter
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ