Ερντογάν κατά Βερολίνου για την απαγόρευση συγκεντρώσεων: Πρακτικές που θυμίζουν τη ναζιστική περίοδο - iefimerida.gr

Ερντογάν κατά Βερολίνου για την απαγόρευση συγκεντρώσεων: Πρακτικές που θυμίζουν τη ναζιστική περίοδο

Φωτογραφία: AP/ Yasin Bulbul
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση εναντίον του Βερολίνου εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη Γερμανία για ναζιστικές πρακτικές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε στην απόφαση να αποτραπούν οι πολιτικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλούσαν Τούρκοι πολιτικοί στη Γερμανία, ενόψει του δημοψηφίσματος. «Τέτοιες πρακτικές δεν διαφέρουν από εκείνες της ναζιστικής περιόδου», σχολίασε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Οι γερμανικές αρχές απέσυραν την άδεια για δύο συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες θα γίνονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αγκυρας να πείσει την ισχυρή τουρκική κοινότητα στη Γερμανία να υποστηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση με την οποία θα ενισχυθούν οι εξουσίες του Ερντογάν.

«Γερμανία, δεν έχεις καμία σχέση με δημοκρατία και θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι αυτές οι πράξεις σου δεν διαφέρουν από εκείνες της ναζιστικής περιόδου. Οταν το είπαμε αυτό, ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχληθήκατε;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ