Φλαμπουράρης: Η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων - iefimerida.gr

Φλαμπουράρης: Η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα, ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου ο κ.Φλαμπουράρης τόνισε πως «η αξιολόγηση θα κλείσει, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων», λέει και προσθέτει ότι «έχει έρθει η ώρα» να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φλαμπουράρης επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων θα είναι ίσο με αυτό των αντίμετρων και ξεκαθαρίζει: «Αρα, δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον λιτότητα και αυτό είναι θετικό». Επίσης, τονίζει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, για τις συντάξεις αφορούν την περίοδο 2021-2025, ενώ για το αφορολόγητο αφορούν το 2019 και μετά.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση, εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα κλείσει τον κύκλο του» στο υπουργείο Οικονομικών αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης αποσαφηνίζει ότι δεν διανοείται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Η απάντηση είναι σαφής. Ούτε διανοούμαι μια τέτοια επιλογή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ