Συνάντηση Παυλόπουλου-Καζνέβ -Στήριξη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Συνάντηση Παυλόπουλου-Καζνέβ -Στήριξη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Ελλάδα

Φωτογραφία: IntimeNews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. Βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσια έκβαση.

«Η Γαλλία θα πράξει ως συνήθως ό,τι μπορεί, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα επιδείξει πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να έχουμε αίσια έκβαση στις συνομιλίες, κάτι το οποίο θα είναι θετικό για την Ευρώπη», υποστήριξε.

«Οι σχέσεις που μας συνδέουν με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ θερμές και στενές. Είναι σχέσεις που μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από την κρίση, η οποία ταλανίζει τη ζώνη του ευρώ τα τελευταία χρόνια. Είναι σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στις αμοιβαίες απαιτήσεις. Και διαπιστώνουμε ότι οι πολύ κοπιώδεις προσπάθειες του ελληνικού λαού έχουν φέρει αποτελέσματα», ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας για τη διασφάλιση της συνοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης, αλλά και του να βρει η Ελλάδα έναν σταθερό δρόμο μέσα σε αυτές.

«Οφείλω να εξάρω, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον καθοριστικό ρόλο της Γαλλίας στην διασφάλιση της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Και μέσα σ’αυτό το πλαίσιο ακριβώς, θέλω να εξάρω - και να ευχαριστήσω γι’αυτό - την συμβολή της Γαλλίας στο να βρει η Ελλάδα τον σταθερό της δρόμο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωζώνη. Με απλές λέξεις, όταν συμβάλατε προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικά, και ιδίως ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ.Φρανσουά Ολάντ, να είσθε βέβαιοι ότι το πράξατε, γιατί αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την διασφάλιση της συνοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο γαλλικός λαός θα τιμήσει την ιστορία της Γαλλίας.

«Νομίζω όμως, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας της Ελλάδας, μιας χώρας εκ πεποιθήσεως Ευρωπαϊκής, νομιμοποιούμαι να πω ότι είμαι βέβαιος πως ο Γαλλικός Λαός με την ετυμηγορία του θα τιμήσει την μεγάλη ιστορία της Γαλλίας. Μια ιστορία η οποία είναι αρρήκτως συνδεδεμένη με την Ευρώπη και την πορεία της Γαλλίας στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα βασίσθηκε πάνω στο ότι η Γαλλία θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η ετυμηγορία του Γαλλικού Λαού είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξει πως η Γαλλία θα συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί, ας είμαστε βέβαιοι, χωρίς την Γαλλία η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη θα έχανε την ταυτότητά της. Αλλά και χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη η Γαλλία θα έχανε τον προορισμό της. Εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι σύμφωνο μ’αυτόν τον μεγάλο, τον ιστορικό ρόλο της Γαλλίας», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ