Βρούτσης: Η ΕΛΣΤΑΤ διασύρει το υπουργείο Εργασίας- Στον αέρα χιλιάδες συνταξιούχοι - iefimerida.gr

Βρούτσης: Η ΕΛΣΤΑΤ διασύρει το υπουργείο Εργασίας- Στον αέρα χιλιάδες συνταξιούχοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επί 10 μήνες δεν είχαν καταλάβει ό,τι τούς έλεγαν… πρόκειται για την πιο ανίκανη και τραγική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης στον Σκάι μετά την επιστολή της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν μπορεί να υπολογίσερι τον ετήσιο συντελεστή μεταβολής μισθών.

«Τους διασύρει η επιστολή της ΕΛΣΤΑΤ, τους λέει ότι ‘’δεν συνεργαστήκατε μαζί μας’’» τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας. «Πρόκειται για την πιο ανίκανη και τραγική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος, και δεν είναι μόνο οι νέες συντάξεις, είναι και το χάος του ΕΦΚΑ, οι εξοντωτικές εισφορές, τα μπλοκάκια με τις διπλές εισφορές…» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος νόμος (3863) διορθώθηκε όταν ρωτήθηκε η ΕΛΣΤΑΤ και λειτούργησε με άλλο μαθηματικό τύπο. Η προέκταση του νόμου 3863 δεν είχε πρόβλημα, την γκρέμισε η κυβέρνηση είπε. Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ακόμη ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει το ασφαλιστικό μόρφωμα της κυβέρνηση».

Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης, σημειώνουν πως πρόκειται για πρόβλημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, με επίσημη ανακοίνωσή της, "αδειάζει" την κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων. Το πολύμηνο "κρυφτούλι" του υπουργείου Εργασίας, τελείωσε. Είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους. Η σημερινή τροπολογία της "τελευταίας στιγμής", που προωθεί η κυβέρνηση, αποτέλεσμα πανικού και προχειρότητας, αλλάζει ουσιαστικά τη βάση υπολογισμού των συντάξεων, με άμεσες επιπτώσεις σε αυτές… Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες, δεν ισχύει πλέον! Ένας νέος κύκλος γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και εγκυκλίων ανοίγει ξανά με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους», τονίζουν οι δυο βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρούτσης ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ