«Το πείραμα της Βενεζουέλας» του Ιάσονα Πιπίνη στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

«Το πείραμα της Βενεζουέλας» του Ιάσονα Πιπίνη στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη «Το πείραμα της Βενεζουέλας», συμμετέχει στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μεγάλη πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου. Η κάμερα ακολουθεί τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και καταγράφει μια ομιλία του σε πολιτική του συγκέντρωση στο Καράκας, ενώ καταγράφει και το παρασκήνιο της συγκέντρωσης και τις απόψεις των οπαδών του.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες
Ο Έλληνας δημοσιογράφος ακολούθησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες σε μια περιοδεία του, σε μια από τις μεγαλύτερες φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, με την ονομασία «Λα Ντολορίτα», λίγο έξω από το Καράκας. Ο Καπρίλες στη συνέντευξη του μιλάει για τον πόλεμο που δέχεται η αντιπολίτευση από το καθεστώς Μαδούρο, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για τα σχέδια της αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

«Το πείραμα της Βενεζουέλας» του Ιάσονα Πιπίνη στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | iefimerida.gr 0

Οι πολιτικοί κρατούμενοι
Η Λίλιαν Τιντόρι, σύζυγος του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, μιλάει για τους πολιτικούς κρατούμενους που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έχει στις φυλακές της Βενεζουέλας. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και άλλοι συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, όπως η σύζυγος του δημάρχου του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, αλλά και ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το πείραμα της Βενεζουέλας» του Ιάσονα Πιπίνη στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | iefimerida.gr 1

Ουρές για λίγο ψωμί και φάρμακα
Ο Ιάσων Πιπίνης κατέγραψε τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζουν χιλιάδες απελπισμένοι πολίτες έξω από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για να βρουν λίγα τρόφιμα και φάρμακα. Πολλοί ξεσπούν μπροστά στην κάμερα και φωνάζουν πως θέλουν η διεθνής κοινότητα να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος των δημοσιογράφων της Βενεζουέλας αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι μιλούν για τις επιθέσεις που δέχεται η ελευθερία του Τύπου στη Βενεζουέλα από το καθεστώς Μαδούρο. Εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν, ενώ, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυτολογοκρισία και ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ στη χώρα.

«Το πείραμα της Βενεζουέλας» του Ιάσονα Πιπίνη στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | iefimerida.gr 2

Η άγνωστη συνέντευξη του Ούγο Τσάβες
Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται και μια «άγνωστη» συνέντευξη που είχε δώσει ο Ούγο Τσάβες στον Ιάσονα Πιπίνη το 2010, όπου μεταξύ άλλων εξηγεί το όραμα και τη φιλοσοφία της λεγόμενης Μπολιβαριανής επανάστασης και μιλάει και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Την σκηνοθεσία έχει ο Ιάσων Πιπίνης, την διεύθυνση παραγωγής και το σενάριο η Αναστασία Καραπατσιά, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Tomas Ayala, το μοντάζ ο Θανάσης Σπυρόπουλος, την δημοσιογραφική παραγωγή ο Gustavo Gomez Moron, η Αλεξία Καραπατσιά και η Χρυσαλέτα Μπαρμπαλιά, ενώ τη μουσική έγραψε ο Τάσος Καλαϊτζής. Τους αγγλικούς υπότιτλους επιμελήθηκε η Ιωάννα Πετροπούλου.

Το ντοκιμαντέρ «Το πείραμα της Βενεζουέλας» του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη προβάλλεται στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 5 και μισή το απόγευμα, στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ