Νέα μέρα ταλαιπωρίας στην Αθήνα: Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ - iefimerida.gr

Νέα μέρα ταλαιπωρίας στην Αθήνα: Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) απεργούν αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, την Τετάρτη, κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., στη γενική συνέλευση της Δευτέρας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απεργία μετρό ηλεκτρικός Τραμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ