Οδηγός αποφυγής παρεξηγήσεων: Πώς να μοιράσετε τον λογαριασμό του εστιατορίου, ανάλογα με την περίσταση - iefimerida.gr

Οδηγός αποφυγής παρεξηγήσεων: Πώς να μοιράσετε τον λογαριασμό του εστιατορίου, ανάλογα με την περίσταση

Φωτογραφία: AP/ Jordan Strauss
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και ένα απολαυστικό δείπνο, με την καλύτερη παρέα, μπορεί να καταλήξει σε μία αμήχανη στιγμή: όταν φτάνει ο λογαριασμός στο τραπέζι και προκύπτει το σιωπηλό ερώτημα «ποιος θα πληρώσει;».

Πρέπει πάντα ο άνδρας να αναλαμβάνει αυτό το θέμα σε ένα ραντεβού; Οι γονείς πληρώνουν για τα παιδιά τους ακόμη κι αν έχουν ενηλικιωθεί; Και τι συμβαίνει μεταξύ καλών φίλων ή συναδέλφων;

Το Business Insider, αφού μίλησε με τέσσερις ειδικούς επί του ζητήματος, κατέληξε σε έναν σύντομο οδηγό για το πώς μοιράζεται ο λογαριασμός του εστιατορίου, ανάλογα με την περίσταση.

Ραντεβού για δείπνο
Οποιος πρότεινε το ραντεβού πληρώνει, ανεξαρτήτως φύλου.

Δείπνο για διπλό ραντεβού
Ο λογαριασμός χωρίζεται στα δύο και σε κάθε ζευγάρι πληρώνει εκείνος που πρότεινε το ραντεβού.

Δείπνο με σύντροφο
Πληρώνετε εναλλάξ ή μοιράζεστε τον λογαριασμό.

Επαγγελματικό δείπνο
Εκείνος που προσκαλεί πρέπει να πληρώσει. Επίσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να καλύψουν τον λογαριασμό όταν βγάζουν για φαγητό κάποιον πελάτη.

Δείπνο με κάποιον γνωστό σας
Χωρίστε στα δύο τον λογαριασμό, αν τα πιάτα σας έχουν παρόμοιο κόστος. Επίσης, είναι σωστό να ζητήσετε ξεχωριστούς λογαριασμούς αν αυτό που παρήγγειλε ο ένας από τους δύο είναι πιο ακριβό.

Δείπνο με καλό φίλο
Χωρίστε στη μέση τον λογαριασμό, αν τα πιάτα έχουν παρόμοιο κόστος. Μερικές φορές οι στενοί φίλοι κερνούν ο ένας τον άλλον εναλλάξ.

Γενέθλιο δείπνο
Είναι παραδοσιακό όλοι να πληρώνουν το μερίδιο του επίτιμου καλεσμένου. Αν όμως εκείνος που έχει γενέθλια διοργανώσει το δείπνο, οι άλλοι δεν πληρώνουν για εκείνον.

Δείπνο με συνάδελφο
Συνήθως ο καθένας πληρώνει αυτό που παρήγγειλε.

Δείπνο με στενό συγγενή
Οι γονείς συνηθίζεται να πληρώνουν για τα ενήλικα παιδιά τους, εκτός αν το παιδί θέλει να κάνει την κίνηση και να καλύψει ολόκληρο τον λογαριασμό. Με τα αδέλφια σας μοιραστείτε τον λογαριασμό ή πληρώστε εναλλάξ κάθε φορά που βγαίνετε.

Δείπνο με τα πεθερικά
Τυπικά, ο γηραιότερος της οικογένειας αναμένεται να πληρώσει. Αν τα νεότερα μέλη είναι πιο ευκατάστατα ή θέλουν να κάνουν μία ιδιαίτερη χειρονομία- για παράδειγμα όταν συναντούν για πρώτη φορά τους γονείς της ή του συντρόφου τους, μπορούν να αναλάβουν τον λογαριασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λογαριασμός εστιατόριο δείπνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ