Τσίπρας: Στόχος μας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Στόχος μας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος μας να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε «βρισκόμαστε στη φάση εντατικών διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο και μπορούμε να έχουμε συμφωνία σε αυτό το επίπεδο έως τις 20 Μάρτη».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πέραν αυτού υπάρχουν οι λεπτομέρειες για τη βιωσιμότητα και την ανάλυση του χρέους, που αφορούν σε βήματα που πρέπει να κάνουν οι εταίροι και είναι ερώτημα αν θα υπάρξει επαρκής χρόνος για να γίνει αυτό, ώστε να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup.

Ο Αλεξης Τσίπρας τόνισε πως η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει εγκλωβισμένη στους αριθμούς της λιτότητας και με αποκλεισμούς στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η διακήρυξη πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα έκαναν την Ευρώπη ελκυστική στους πολίτες της: την κοινωνική Ευρώπη, τη σύγκλιση και έναν ευρωπαϊκό πυλώνα δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των αρχών των καλής γειτονίας και υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει αταλάντευτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο. Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας παρά τις προκλήσεις, όπως είπε, να διατηρήσει ανοιχτούς τους διπλωματικούς διαύλους και τον διάλογο με τη γειτονική χώρα.

Η ΕΕ δεν θα μπορεί να υπάρξει αν παραμείνει εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας & στη λογική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο.1/3 pic.twitter.com/KoWgoyB7UH

Με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Μουσκάτ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την διακήρυξη της Ρώμης και για την ανάγκη να πάρει 2/3 pic.twitter.com/YcYGcGXbzk

τον χαρακτήρα αναστοχασμού για το κοινό μας μέλλον, με την ανάδειξη ενός νέου οράματος για την Ευρώπη. https://t.co/skGXwUOGZ5 3/3

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός Μάλτας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ