Ο Φρανσουά Φιγιόν στον εισαγγελέα -Δεν θα με κάμψουν, απαντά - iefimerida.gr

Ο Φρανσουά Φιγιόν στον εισαγγελέα -Δεν θα με κάμψουν, απαντά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Φιγιόν κλητεύθηκε από τους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση για την αργομισθία της συζύγου του για να καταθέσει, αναφέρει η εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το αίτημα των δικαστών, στους οποίους ανατέθηκε την περασμένη εβδομάδα να ερευνήσουν όλες τις καταγγελίες, βρίσκεται πίσω απ’ την ξαφνική ακύρωση της προγραμματισμένης για το πρωί επίσκεψης του Φιγιόν στην έκθεση Salon d’ Agriculture, μια απ’ τις σημαντικότερες εκθέσεις για αγρότες στην Ευρώπη.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρία προέβη εκτάκτως σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και όλοι αναστατώθηκαν για το τι μπορεί να συμβεί, ενώ κυκλοφορούσαν σενάρια ότι ο Φιγιόν μπορεί να παραιτηθεί.

Η αίθουσα όπου έγιναν οι δηλώσεις κατακλύστηκε από δημοσιογράφους:

Ο Φρανσουά Φιγιόν στον εισαγγελέα -Δεν θα με κάμψουν, απαντά | iefimerida.gr 0

Η Figaro αναφέρει ότι οι δικαστές κλήτευσαν τόσο τον Φιγιόν για τις 15 Μαρτίου, όσο και τη γυναίκα του Πενέλοπι για τις 18 Μαρτίου.

Φιγιόν εναντίον Δικαιοσύνης: Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά

Ορισμένα σημεία από την δήλωσή του:

  • 15 Μαρτίου έχω κληθεί για ανάκριση από τον δικαστή. Δηλαδή 1 μήνα πριν τις εκλογές, χωρίς σαφείς αποδείξεις ενοχής μου.
  • Δεν αναγνωρίζω αυτές τις κατηγορίες. Θα αποδείξω την αθωώτητά μου.
  • Είναι υπολογισμένο χτύπημα για να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφιος, να εμποδίσουν την Δεξιά να έχει έναν υποψήφιο.
  • Πρόκειται για πρόθεση πολιτικής δολοφονίας. Δεν δολοφονούν εμένα, αλλά την προεδρική εκλογή.
  • Σέβομαι την δικαιοσύνη και θα ανταποκριθώ στην κλήτευση του εισαγγελέα.
  • Απευθύνομαι σε εσάς συμπατριώτες μου. Ο γαλλικός λαός θα αποφασίσει. Δεν θα κάνω πίσω, δεν θα παραιτηθώ, θα φτάσω ως το τέλος, σας ζητώ να με ακολουθήσετε.


Παραιτήθηκε συνεργάτης του

O βουλευτής και εκπρόσωπος ευρωπαϊκών υποθέσεων της προεκλογικής καμπάνιας του Φιγιόν, Bruno Le Maire, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του υποψηφίου προέδρου παραιτήθηκε και αποχώρησε με βαριές καταγγελίες.

Σε ανακοίνωσή του θυμίζει ότι στις 26 Ιανουαρίου ο Φρανσουά Φιγιόν είχε δηλώσει ότι αν κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει για το σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του θα παραιτηθεί.
«Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να κρατάει το λόγο που έδωσε. Είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στην αξιοπιστία της πολιτικής», γράφει.

Ο Φρανσουά Φιγιόν στον εισαγγελέα -Δεν θα με κάμψουν, απαντά | iefimerida.gr 1

Και παραίτηση δημάρχου που στήριζε Φιγιόν

Ο Arnaud Robinet, βουλευτής και δήμαρχος της πόλης Reims, ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι «αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Φιγιόν».

«Καταλαβαίνω την απόφαση του Bruno Le Maire και την συμμερίζομαι», δήλωσε. «Η ιδέα που έχω για την πολιτική με υποχρεώνει να αποσυρθώ από την προεκλογική εκστρατεία. Θα αφιερώσω την ενέργειά μου στην #Reims», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Φιγιόν Γαλλία SALON D' AGRICULTURE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ