ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Σαντορίνης: Παραιτούνται ο ένας γιατρός μετά τον άλλο -Επικίνδυνες συνθήκες στα χειρουργεία - iefimerida.gr

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Σαντορίνης: Παραιτούνται ο ένας γιατρός μετά τον άλλο -Επικίνδυνες συνθήκες στα χειρουργεία

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένας μετά από τον άλλο παραιτούνται οι γιατροί από το νοσοκομείο της Σαντορίνης, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατηγορηθούν για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει ότι λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, από το νοσοκομείο Σαντορίνης.

«Το νοσοκομείο της Σαντορίνης όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι γιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην Παθολογική Κλινική, (12 κλινών), που καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύει 10 ασθενείς, εργάζονται μόνο δύο γιατροί του ΕΣΥ. Επίσης, υπηρετούν μόνο δύο καρδιολόγοι «γι’ αυτό και δεν λειτουργεί Μονάδα Εμφραγμάτων για νοσηλεία και παρακολούθηση των εμφραγματιών. Γίνεται θρομβόλυση και αμέσως αεροδιακομίζονται οι καρδιοπαθείς».

Μάλιστα, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στον χειρουργικό τομέα, οδηγούνται σε παραίτηση οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι, από την περασμένη εβδομάδα δεν υπάρχει ορθοπεδικός, δεν λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ δεν υπάρχει και νεφρολόγος».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ακόμη ότι ο αριθμός των αεροδιακομιδών παραμένει στα ίδια επίπεδα με την περίοδο πριν την λειτουργία του νοσοκομείου. «Την περίοδο που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας γινόταν 5-7 αεροδιακομιδές την εβδομάδα. Στους μήνες που λειτουργεί το νοσοκομείο γίνονται επίσης 7 αεροδιακομιδές, κατά μέσο όρο, την εβδομάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΕΔΗΝ νοσοκομείο Σαντορίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ