Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Να τελειώνουμε γρήγορα με την αξιολόγηση για άρση της αβεβαιότητας - iefimerida.gr

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Να τελειώνουμε γρήγορα με την αξιολόγηση για άρση της αβεβαιότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση πρέπει να κλείσουν γρήγορα προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένταξη στο QE και επιστροφή των τραπεζικών καταθέσεων επεσήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερκανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού με θέμα «Επιχειρήσεις και Ανταγωνισμός στο Πλαίσιο της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς» ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε ότι είναι μεν θετική η επιστροφή των θεσμών ωστόσο οι διαπραγματεύσεις πρέπει να κλείσουν σύντομα. «Η συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών ήταν πολύ θετική και αναγκαία διότι ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν ήδη καθυστερήσει και μειώνει την αβεβαιότητα όσον αφορά τουλάχιστον τις προθέσεις των δύο μερών.

Ακόμη σημαντικότερο όμως είναι να τελειώσουμε γρήγορα με τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί μόνο τότε θα αρθεί οριστικά η αβεβαιότητα και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ένταξη στο QE, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επάνοδο των καταθέσεων και των επενδύσεων που αποτελούν όλα απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της εργασίας» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Δημήτρης Κυριτσάκης αναφέρθηκε στα καρτέλ τονίζοντας την ανάγκη πάταξης του καρτελικού τύπου συμπεριφορών που πολλές φορές αποβαίνουν επιζήμιες όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά επιζήμιες ακόμη και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μακριά από τα καρτέλ, δεν οδηγούν πουθενά».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης τόνισε στην ομιλία του πως η προώθηση της ψηφιακής οικονομίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελούν προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην ενίσχυση της έρευνας και της σύνδεσης της με την παραγωγή, καθώς και την αξιοποίηση του υψηλά μορφωμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ