Ελ Σαλβαδόρ: Αγνωστοι σκότωσαν διάσημο ιπποπόταμο σε ζωολογικό κήπο - iefimerida.gr

Ελ Σαλβαδόρ: Αγνωστοι σκότωσαν διάσημο ιπποπόταμο σε ζωολογικό κήπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απ’ τις ατραξιόν του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου του Ελ Σαλβαδόρ, ο πολύ δημοφιλής και αγαπητός ιπποπόταμος Gustavito υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μια ανεξήγητη επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος μπήκε νυχτιάτικα στο κλουβί του 15ετούς παχύδερμου και το χτύπησε τόσο άσχημα, ώστε προκάλεσε το θάνατό του.

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια άνανδρη, απάνθρωπη επίθεση σ’ ένα απ’ τα πιο εμβληματικά ζώα του πάρκου. Η απίστευτη βία με στόχο ένα ανυπεράσπιστο ζώο έχει προκαλέσει σ’ ολόκληρη την κοινωνία, αν και οι δολοφονίες είναι συχνό φαινόμενο στο Ελ Σαλβαδόρ.

Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν επανειλημμένα τον ιπποπόταμο με αιχμηρά αντικείμενα. Το επόμενο πρωί οι φύλακες πρόσεξαν ότι ο Gustavito φερόταν περίεργα, δεν είχε όρεξη και δεν ήθελε να βγει απ’ τη λιμνούλα που υπάρχει στο κλουβί του.

Οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου διαπίστωσαν μώλωπες στο σβέρκο και το πρόσωπο του ζώου, που υπέφερε. Η κατάστασή του χειροτέρεψε την Κυριακή και τη νύχτα, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ πολλοί κάτοικοι εξέφρασαν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους μέσω των social media.

To Ελ Σαλβαδόρ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο ΟΗΕ. Απ’ τις αρχές του χρόνου περίπου δέκα άνθρωποι δολοφονούνται καθημερινά κατά μέσο όρο, θύματα ως επί το πλείστον των maras, εγκληματικών συμμοριών, που δρουν σ’ ολόκληρη την Κεντρική Αμερική.

O Gustavito σε βίντεο που γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ