Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελπίδα Ισμαήλ στον Ιανό

Οι εκδόσεις Κέδρος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Το φως των αστεριών» της Ελπίδας Ισμαήλ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δικηγόρος Χρυσούλα Χασάπη. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Γιάννης Βλαστάρης στη Στοά του Βιβλίου

Οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα». Ο Γιάννης Βλαστάρης καταγράφει περίπου 350 λέξεις που έχουν εισβάλει στον δημόσιο λόγο με στόχο να αντικαταστήσουν κάποιες άλλες, αρνητικά φορτισμένες, ή να παραμορφώσουν την ίδια την σημασία τους, ώστε να γίνουν εύπεπτη τροφή στην κοινή γνώμη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθ. Πολιτικής Επιστήμης Νίκος Μαραντζίδης, ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου και ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. Θα συντονίσει ο Χρήστος Δερβένης. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0

«Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις» στο Public

Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον κορυφαίο πεζογράφο και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Θανάση Βαλτινό για ζητήματα που αφορούν στο συγγραφικό του έργο, για τη σχέση της πεζογραφίας με την ιστορία και τη πολιτική, τις νέες τάσεις στην ελληνική λογοτεχνία και για το ρόλο της Ακαδημίας Αθηνών στις πνευματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1

«Πρόσφυγες, μετανάστες και ιθαγενείς» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Μια περιήγηση στην ενδοχώρα της ελληνικής κοινωνίας και στα μεγάλα κεφάλαια του συλλογικού της ασυνείδητου, με αφορμή το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Στη χώρα του περίπου». Μια συζήτηση γύρω από τις σημερινές συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες, αλλά και το πώς επηρεάζεται η ζωή των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Η κατάσταση εξαθλίωσης δεν αφορά μόνον τους μετανάστες αλλά και τους περίοικους, τους ιθαγενείς, που είδαν και όσα υπολείμματα κανονικής καθημερινότητας τους είχαν απομείνει να καταρρέουν. Θα γίνει αναφορά στα στρατόπεδα ανοιχτού τύπου για πρόσφυγες και μετανάστες, ή αλλιώς περίπου στρατόπεδα, καθώς η είσοδος και η έξοδος δεν ελέγχονται. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου «Τα χρόνια μου και τα χαρτιά μου». Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν η Κίρκη Κεφαλέα, αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών και η Λίζυ Τσιριμώκου, ομ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

«Ανισότητες, φτώχεια, οικονομικές ανατροπές στα χρόνια της κρίσης» στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Πόλις και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάσου Γιαννίτση και του Σταύρου Ζωγραφάκη ««Ανισότητες, φτώχεια, οικονομικές ανατροπές στα χρόνια της κρίσης». Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 4

«Κλιματική αλλαγή» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της αν. καθηγήτριας Διεθνών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Εμμανουέλλας Δούση με τίτλο «Κλιματική αλλαγή» από τη νέα εκδοτική σειρά «Μικρές Εισαγωγές. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Δήμας πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος Ε.Ε. και ο Σπύρος Κουβέλης πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Περιβαλλοντολόγος. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η Πένυ Παπαδάκη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Πένυς Παπαδάκη με τίτλο «Αντίπαλοι στην αγάπη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Βασίλης Αλεξάκης στο Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι

Συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Το κλαρινέτο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στο Λεξικοπωλείο στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 6

Η Ρεά Γαλανάκη στο Επίκεντρον στους Αγίους Αναργύρους

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη με αφορμή το μυθιστόρημά της «Η Άκρα Ταπείνωση». Με τη Ρέα Γαλανάκη θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Σπύρος Γιανναράς. Συντονίζει ο Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος-κριτικός βιβλίου. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς συναντήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ