ΤΧΣ: Την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε την απόφαση για τον πρόεδρο της Εθνικής - iefimerida.gr

ΤΧΣ: Την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε την απόφαση για τον πρόεδρο της Εθνικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, θα προβεί στην ανακοίνωση των αποφάσεών του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σχετικά με την επιλογή προέδρου για την Εθνική Τράπεζα.

Αυτό ανέφεραν πηγές του ΤΧΣ μετά την ολοκλήρωση της πεντάωρης συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής θα συνεδριάσει στις 11.30 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ, που πραγματοποιήθηκε χθες σε τεταμένο κλίμα, παρών ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Οπως όλα δείχνουν το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, είναι μοιρασμένο μεταξύ αυτών που ζητάνε να προχωρήσει η Εθνική χωρίς παραιτήσεις μελών του ΔΣ και με παραίτηση των υποψηφίων Προέδρων και αυτών που θέτουν στο τραπέζι την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, λόγω της δυσαρμονίας των αποφάσεων του με τον μέτοχο, δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το ΤΧΣ ζήτησε την αναβολή του ΔΣ της ΕΤΕ που συνεδρίαζε για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. και την εκλογή του προέδρου ενώ είχε προηγηθεί η εκλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου μέλους- υποψήφιου προέδρου αντίθετα με την εισήγηση του Ταμείου- που κατέχει το 40% των μετοχών της τράπεζας- και το οποίο είχε προτείνει τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

ΤΧΣ: Την Τετάρτη θα ανακοινώσουμε την απόφαση για τον πρόεδρο της Εθνικής  | iefimerida.gr 0

Η Εθνική προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μελών του Δ.Σ., χωρίς να γίνει αναφορά στο ΤΧΣ και όπως αναφέρθηκε μετά την υποβολή των σχετικών προτάσεων, η διαδικασία ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου πρόκειται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η αποκλιμάκωση της διοικητικής κρίσης θα πρέπει να λήξει άμεσα, καθώς τα μηνύματα είναι αρνητικά όχι μόνο στην αγορά και τους δανειστές- οι διοικητικές αλλαγές στις συστημικές τράπεζες συνδέονται και με την αξιολόγηση-αλλά και για το τραπεζικό σύστημα που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Θέμα που είναι μείζονος σημασίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ Εθνική Τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ