Χωρίς εισιτήριο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα την Κυριακή - iefimerida.gr

Χωρίς εισιτήριο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα την Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 6η Μαρτίου είναι η Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και επιπλέον φέτος τυχαίνει να είναι η τελευταία Κυριακή της χειμερινής σεζόν Νοεμβρίου-Μαρτίου σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας θα είναι ελεύθερη σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 1945 του 2012) όπως αυτή έχει δημοσιευτεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Είναι η τελευταία Κυριακή της σεζόν Νοεμβρίου - Μαρτίου που τα μουσεία είναι ανοιχτά για το κοινό δωρεάν.
Πέρα όμως από αυτό το τυχαίο ημερολογιακό γεγονός η 6η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και στο πλαίσιο αυτής της επετείου η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως δωρεάν.

Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα έχουν ελεύθερη είσοδο θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ