Τόσκας: Χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι - iefimerida.gr

Τόσκας: Χρυσαυγίτες προκάλεσαν τα επεισόδια στο Χαϊδάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όχι τα ακροδεξιά στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


«Με αφορμή τα επεισόδια που γίνονται στο Χαϊδάρι, πρέπει να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όμως δεν είναι να μασάμε τα λόγια μας τέτοιες ώρες» είπε ο κ. Τόσκας, υποστηρίζοντας ότι «τα χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά στοιχεία προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, έκαψαν περιπολικά, τραυμάτισαν αστυνομικούς».
«Είμαι σίγουρος ότι οι δημοκράτες αγρότες θα σταθούν αντιμέτωποι και δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα έκτροπα» τόνισε ο υπουργός, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, αλλά «πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία που προσπαθούν να παρασύρουν τους αγρότες».

Απαράδεκτα και τα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «απαράδεκτα», καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες».
Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».
Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ανακριβές αυτό που ειπώθηκε από αγρότες της Πελοποννήσου, πως επετράπη σε 35 τρακτέρ να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, διότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία.
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους και θα διαφυλάξει το κέντρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ