Στη Βουλή τα κόμματα τσακώνονται για τους μισθούς των βουλευτών της ΧΑ - iefimerida.gr

Στη Βουλή τα κόμματα τσακώνονται για τους μισθούς των βουλευτών της ΧΑ

Στη Βουλή τα κόμματα τσακώνονται για τους μισθούς των βουλευτών της ΧΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν συζήτησαν τελικά στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το θέμα της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση αφού υπήρξε διαφωνία από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ανέφερε πως δεν πρέπει να συζητούν τα θέματα μεμονωμένα, καθώς η Κουμουνδούρου ζητά εφ' όλης της ύλης συζήτηση ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα για την Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα ο κ.Βούτσης είπς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει «όχι» στην τροπολογία για την άρση χρηματοδότησης των κομμάτων, εκτός και αν αυτή αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγλη και όχι όλα τα κόμματα.

Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους οποίος εκπροσωπούσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς υποστήριξαν πως είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης για τους προφυλακισμένους βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Ετσι το θέμα πήρε αναβολή.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε διαρκείς επαφές με τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων όλων των κομμάτων όπου συζήτησαν το θέμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με την σύλληψη των μελών του 1/3 της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, ο ίδιος ο γραμματέας της Βουλής κ. Παπαϊωάννου, εξήγησε τις δυνατότητες που δίνει το Συνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

Στην διάσκεψη ήταν να τεθούν ζητήματα όπως:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ