Η σύζυγος του Τζον Κέρι είναι η βασίλισσα της κέτσαπ - Παραμένει υπό νοσηλεία - iefimerida.gr

Η σύζυγος του Τζον Κέρι είναι η βασίλισσα της κέτσαπ - Παραμένει υπό νοσηλεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Tερέζα Χέινζ Κέρι είναι η κληρονόμος της ομώνυμης κολοσσιαίας βιομηχανίας τροφίμων, η «βασίλισσα» της κέτσαπ και η σύζυγος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι. Εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, που ωστόσο φαίνεται ότι βελτιώνεται.

Η Τερέζα Χέινζ Κέρι εισήχθη προχθές στο νοσοκομείο με ξαφνική αδιαθεσία και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε κρίσιμη από τους γιατρούς, οι οποίοι πάντως δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.

Η 74χρονη σύζυγος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και είχε υποβληθεί σε θεραπεία το 2009 και στη συνέχεια σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκων και από τους δύο μαστούς.

Η Τερέζα Χέινζ Κέρι είναι 74 ετών, κληρονόμος της οικογένειας Χέινζ, με τη γνωστή μάρκα για κέτσαπ και χήρα του πρώην γερουσιαστή Τζον Χέινζ.

Λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, ενθάρρυνε τις γυναίκες να κάνουν συχνά εξετάσεις, ενώ έχει αναπτύξει και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

Η πρώτη μαζική παραγωγή κέτσαπ έγινε από τον προπάππου της Χένρι Χέινζ το 1876, ο οποίος την εμφιάλωσε και κατέκλυσε την αγορά με την διαφημιστική καμπάνια «Ευλογημένη ανακούφιση για τη μητέρα και τις άλλες νοικοκυρές του σπιτιού».

Η πρόσφατη εξαγορά-μαμούθ της Heinz -με τίμημα 23 δισ. δολάρια είναι η ακριβότερη στον κλάδο των τροφίμων παγκοσμίως. Η αμερικανική Berkshire Hathaway του μεγιστάνα Ουόρεν Μπάφετ και η βραζιλιάνικων συμφερόντων εταιρεία χαρτοφυλακίου 3G Capital δεν κατέβαλαν μόνο τα προαναφερθέντα 23 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν τη Heinz. «Φορτώθηκαν» και με χρέη 5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ