BBQ δίπλα στην πισίνα, με αντάρτικα - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

BBQ δίπλα στην πισίνα, με αντάρτικα

Το ποτό του Αλέξη Τσίπρα στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Μαξίμου κύλησε όμορφα, όπως φάνηκε.

Πιάνο, τραγούδι, αντάρτικα, selfies, φορέματα και αξιολόγηση μαζί με μπριος και κρασί, συνέθεσαν το σκηνικό στο μπαλκόνι του Μαξίμου.

Μου έφερε στο νου ένα προφητικό σχόλιο του Χάρυ Κλυνν από τον δίσκο «Εθνος ανάδελφον» του μακρινού (;) 1985.

Στο κομμάτι «Πού πήγαν», όπου ένας ηλικιωμένος αγωνιστής, αγανακτισμένος, μιλά με φίλο του, ο Κλυνν περιγράφει προσφυώς τι συνέβη στο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης.

«Εμείς, ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε στα νιάτα μας: Και πορείες και απεργίες και ασφάλειες και ξύλο. Τι να κάνουμε δηλαδή τώρα; Να παρατήσουμε τις δουλειές μας και να βουτήξουμε τα φλάμπουρα; Πού είναι οι νέοι σήμερα; Φοβάμαι πως τσάμπα πήγαν οι αγώνες μας» λέει στεντορείως.

Και χαμηλώνοντας τη φωνή, με ψήγματα ενοχής: «Ε... κοίτα το Σαββάτο λέμε να κάνουμε ένα BBQ στην πισίνα. Φέρε και τον Μιχάλη με την κιθαρίτσα του, να τραγουδήσουμε και κανα αντάρτικο. Ετσι, να θυμηθούμε τα παλιά».

Για να δυναμώσει και πάλι τον αποδοκιμαστικό τόνο του: «Οι νέοι σου λέει... Τι ξέρουν αυτοί από αγώνες; Σκέτη απογοήτευση. Ντρέπομαι να κυκλοφορήσω...».

Υ.Γ.: Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκε ο Χάρυ Κλυνν τα τελευταία χρόνια, ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ